meghívó_2024.01.28

A Trianoni Szemle rendhagyó bemutatója - 2024. január 28-án 16 óra, Debrecen, Partium Ház

A Trianon Kutatóintézet Közhasznú Alapítvány és 15 éves folyóirata, a Magyar Örökség díjas Trianoni Szemle rendhagyó debreceni a Partium Ház béli bemutatkozása ad alkalmat arra, hogy Szidiropulosz Archimédesz főszerkesztő, alapító elnök és Kolczonay Katalin a folyóirat olvasó szerkesztője Csűrös Csilla újságíró, rádiós szerkesztővel beszélgetve, a folyóirat indulásának meghatározó motívumairól, személyiségeiről, a tisztességgel végzett csapatmunka eredményeiről számoljon be az érdeklődő közönségnek.

A bemutató esten megjelenteket a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagjai, Vári - Fábián László, Kossuth díjas költő, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője és Vetró Mihály, az MMA Debreceni Regionális Munkacsoportjának elnöke köszöntik.

Pregitzer Fruzsina Jászai Mari- díjas színművész, Magyarország Érdemes művésze a folyóirat különszámában megjelent költeményekből és prózai művekből olvas fel részleteket.

Az eseményen több kamerás felvétel készül.

A program megvalósítását a Trianon Kutatóintézet Közhasznú Alapítvány részére a Magyar Kultúráért Alapítvány által a Petőfi Kulturális Ügynökség Nonprofit Zrt. útján biztosított támogatás tette lehetővé.