A trianoni békeszerződés aláírásának 102. évfordulójához kapcsolódva a Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület szervezésében a Trianon Kutatóintézet és a Trianoni Szemle folyóirat szerkesztősége "Identitás és Megmaradás" címmel beszélgetést és előadói estet szervezett 2022. Június 8-án 18 órakor a Csillaghegyi Közösségi Házban.

Közreműködtek a Trianoni Szemle szerkesztői, a Térszínház művészei, valamint Petrás Mária keremaikus népdalénekes az MMA rendes tagja.

A 2022 évi Különszám tartalomjegyzéke itt érhető el 

A Nemzeti Összetartozás Napján, a trianoni békeszerződés aláírásának 102. évfordulóján a Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott az Országzászlónál.

A megemlékezésen emlékbeszédet mondott Szidiropulosz Archimédesz történész, a Trianon Kutatóintézet kuratóriumi elnöke a Trianoni Szemle folyóirat főszerkesztője.

 

Ludmann Mihály "A magyar  építészet és képzőművészet Klebelsberg korában" című előadása a TIT Kossuth Klub kandallótermében 2022. június 1-én hangzott el.

A program előkészítését a Trianon Kutatóintézet Közhasznú Alapítvány számára az Emberi Erőforrások Minisztériuma által a Petőfi Irodalmi Ügynökség Nonprofit Zrt útján biztosított forrás tette lehetővé.

A Trianoni Szemle 2022. évi különszámának rendhagyó bemutatóján Batta György felvidéki író, költő Versszilánkok címmel a kötetben megjelent írása kapcsán beszél irodalmi példaképéről, Illyés Gyuláról, az alkotás folyamatáról, a külső és belső béke megteremtésének vágyáról.

A 2022 évi Különszám tartalomjegyzéke itt érhető el 

A Trianoni Szemle 2022. évi különszámának rendhagyó bemutatóján Pécsi L. Dániel jelképművész a kötetben megjelent írása kapcsán hálatelt szívvel beszél a Zilah város jelképavató ünnepségeiről, s közben bemutatja a Wesselényi Kollégium számára készített új címert is.

A 2022 évi Különszám tartalomjegyzéke itt érhető el