2021. június 4. | 14:00 – Trianoni kiskáté | 101 kérdés • 101 válasz a békediktátumról – A Trianoni Szemle 2021. évi különszámainak bemutatója

A Trianon Kutatóintézet, a Trianoni Szemle szerkesztősége és a L'Harmattan Kiadó kiadványbemutatója a Pesti Vigadóban. A Trianoni kiskáté | 101 kérdés • 101 válasz a békediktátumról című kötetet, valamint a Trianoni Szemle 2021. évi különszámait a szerzők és szerkesztők mutatják be az MMA székházának földszintjén. A Trianoni Szemle különszámok szerkesztőivel, valamint a Trianoni kiskáté szerzőivel és lektorával Csűrös Csilla rádiós szerkesztő beszélget.

Szónok a pulpituson – Emlékkép gróf Apponyi Albertről | Kamarakiállítás a Magyar Nemzeti Múzeum kandalló-termében

2021. május 21. - június 13.

A Trianon Kutató Intézet Közhasznú Alapítvány és a L'Harmattan Kiadó közös kiadásában megjelent könyvet a Pesti Vigadóban mutatták be a trianoni békeszerződés 100. évfordulója emlékére „Mert nem lehet feledni…- Trianon 100" című emlékkiállítás első kísérőrendezvényeként.

(A kiállítás társzervezője a Trianon Kutató Intézet Közhasznú Alapítvány.)

Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozata szakmai programjaként a Trianon Kutatóintézet Közhasznú Alapítvány lebonyolításában megvalósuló „Mert nem lehet feledni…" című, a trianoni békeszerződés 100. évfordulójának emlékére megrendezett kiállítás 2020. szeptember 18 - 2021. január 31. között lesz látható a Pesti Vigadóban.

Koszorúzással emlékezett meg a békediktátum aláírásának 100 éves évfordulójára a Trianon Kutatóintézet Közhasznú Alapítvány és a Trianoni Szemle szerkesztősége a Dózsa György út és a Thököly út kereszteződésében található a Trianoni emlékműnél 2020. június 4-én.

 

2018. november 28. (szerda) 18 óra

STEFÁNIA PALOTA
Honvéd Kulturális Központ
Ovális terem

 

Az est háziasszonya:
Kolczonay Katalin
A lapszámot bemutatják
a szerzők és a folyóirat szerkesztői
Közreműködnek:
Pregitzer Fruzsina
Jászai Mari-díjas színművész,
a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja,
Maczkó Mária, Magyar Örökség
és Prima Primissima díjas népdalénekes,
Dóka Andrea és Turi Bálint előadóművészek