A Trianon Kutatóintézet Közhasznú Alapítvány 2023. június 12-én hétfőn 17 órától az "Élő folyóirat est" keretében mutatja be a Magyar Művészeti  Akadémia Irodaházában (Budapest VI. ker., Andrássy út 101.) 2023 évben megjelenő két dupla terjedelmű Különszámát. 

A megjelenteket Vári Fábián László, Kossuth díjas költő, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, az MMA Irodalmi Tagozata tagozatvezetője köszönti. Az est moderátora: Csűrös Csilla újságíró, rádiós szerkesztő

Közreműködnek: Szidiropulosz Archimédesz főszerkesztő, Kolczonay Katalin olvasószerkesztő, dr. Medvigy EndreDomonkos LászlóSipos Endre, a Trianoni Szemle folyóirat szerkesztői, valamint Gy. Szabó András és Dóka Andrea előadóművészek.

Zenei közreműködő: Prof. Dr. Varga Laura, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar Fafúvós Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára, az MMA köztestületi tagja.

A megnyitásának 125 éves évfordulóját ünneplő Kecskeméti Katona József Színház kamarakiállítása a színházi épület több helyszínén valósult meg.

A kiállítás létrejöttét közgyűjtemények mellett a Trianon Kutatóintézet és a Magyar Belsőépítész Közhasznú Egyesület  eredeti fotóanyag rendelkezésre bocsátásával támogatta.

A kiállítás anyagát Dr. Gajdó Tamás színháztörténész és Ludmann Mihály művészettörténész válogatta, akik a Trianoni Szemle 2021 évi és 2022 évi Különszámainak is szerzői voltak.

JÁSZÓ (Felvidék) MÉCS LÁSZLÓ SZABADEGYETEM- en 2021. augusztus 28. -án mutatkozott be a Trianoni Szemle.

Szidiropulosz Archimédesz főszerkesztő a Trianon Kutatóintézet tevékenységének ismertetése mellett az és a Trianoni Szemle 2021 évi 1-4 Különszámairól beszélt, míg  Pécsi L. Dániel jelképművész: „Nemzetegyesítés címerekkel”tanulmányát ismertette és bemutatta az általa tervezett zászlót és címert.

A Trianon Kutatóintézet kuratóriumának és a Trianoni Szemle szerkesztőségének tagjai is részt vettek a Tököli Parkerdőben felállított emlékműnél tartott megemlékezésen.

Az eseményen Sipos Endre művészetfilozófus mondott emlékbeszédet, közreműködött Pécsi L. Dániel. 

A Szent István Emléknap keretében a Trianoni Szemle Szerkesztőségének bemutatkozására is sor került. Sipos Endre művészetfilozófus: „A SZAKRALITÁS SZEREPE A MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETBEN”„István király megjelenítése” című tanulmányát ismertetette, míg Szidiropulosz Archimédesz főszerkesztő: A Trianoni Szemle négy Különszámát és a Trianoni Kiskáté-t mutatta be.